Brains2B is in het begin van 2002 opgericht met twee doelstellingen:

Onze diensten en producten weerspiegelen dit. Brains2B heeft StrongHold gecreëerd: Een efficiënte manier om bestaande (Cognos powerhouse) business applicaties te converteren naar moderne Java applicaties. Dit product is gecreëerd gebruik makend van open standaarden en wijd verbreide design methoden.

Services

Een compleet overzicht van diensten welke wij aanbieden vindt u hieronder:

Software Ontwerp

U heeft een idee voor een bedrijfstoepassing, maar is het onduidelijk hoe u dit het best kunt aanpakken. U heeft knelpunten in de bedrijfsvoering en bent op zoek naar een ICT oplossing? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen de technische kant hiervan vorm te geven. De vorm en aanpak wordt toegesneden op uw wensen. Wij hebben ervaring met risico spreiding, integratie met bestaande software van derden, vruchtgebruik regelingen. Wij nodigen u uit contact met ons op te nemen, indien u wilt weten op welke manier wij kunnen helpen

Software ontwikkeling

Het daadwerkelijk schrijven van software blijft een belangrijke doelstelling van Brains2B. Wij werken in bijna alle moderne computertalen met een voorkeur voor OO-talen en in het bijzonder Java. Onze werkvormen zijn flexibel: eigen beheer, open source of in contract vorm voor een specifieke klant. Mocht u behoefte hebben aan een goede programmeur, eventueel met senior taken dan kunt u altijd contact opnemen.

Componenten

Heeft u een onderdeel van een applicatie dat u liever niet zelf beheerd of zelf schrijft neem dan contact op met Brains2B. Wij kunnen in commissie componenten ontwikkelen, testen en documenteren welke transparant binnen uw toepassing te implementeren zijn. Eventueel als het component voldoende generiek is, of open source gemaakt kan worden zijn hier ook kostenbesparingen uit te halen.

Open source aanpassingen en implementatie

Brains2B heeft een groot commitment aan open source software en heeft een deel van haar eigen activiteiten als open source aangeboden: brains2b.org. Niet alleen voor deze componenten, maar ook voor andere open source initiatieven, zijn wij graag bereid deze voor uw eigen doelstellingen te implementeren en aan te passen. Of dit nu om een van de uitgebreide onderdelen van The Apache Software Foundation gaat of om een klein project dat u zelf heeft gevonden op een van de open source software netwerken zoals java.net of GitHub.

Wij hebben ervaring in het ondersteunen bij de selectie van open source producten voor uw eigen business applicaties en u bijstaan in de consequenties van het gebruik daarvan. Tevens kunnen wij u uitgebreid adviseren over de consequenties van de verschillende gangbare licentie voorwaarden.

Proces Consultancy

Heeft u een eigen IT-afdeling, maar laat de productiviteit en voorspelbaarheid te wensen over? Het kan zinvol zijn om naast de extern gerichte methodieken, zoals CMM, Prince2 en ITIL ook te kijken naar de inrichting van de interne processen. Welke stappen kunnen genomen worden om de geschreven code onderhoudbaar te houden, werkt u afdeling voldoende samen en wordt er de juiste informatie uitgewisseld. Coaching van uw ICT-team behoort tot de mogelijkheden. Ook kunnen wij kijken naar de juiste manieren van coderen, testen en organiseren binnen uw ICT-afdeling, middels bestaande methodieken als Agile, Scrum, XP of Test Driven Development.