3-tier oplossing

Op verzoek van onze klanten ondersteunt de nieuwste versie van StrongHold het werken via het 3-tier model waarbij een applicatie server centraal voorziet in alle business logica en gebruikers deze applicatie server benaderen via een lichtgewicht applicatie. Deze functionaliteit wordt standaard geleverd met alle nieuwe versies van StrongHold. Door de unieke opzet kunnen klanten kiezen of ze hun geconverteerde applicatie 2-tier of 3-tier uitrollen in de organisatie.

Met het toevoegen van deze optie is het framework nog meer geschikt geworden als een ontwikkelomgeving voor de toekomst en blijft uw geconverteerde applicatie voldoen aan de nieuwste eisen.

StrongHold op de applicatie server

Alle voordelen van een applicatie server

De nieuwe functionaliteit biedt alle voordelen van een applicatie server. De implementatie is volledig J2EE compliant en kan op elke J2EE applicatie server worden uitgerold. Op het moment draaien klanten al via JBoss en Oracle's iAs. Deze omgeving is dan ook makkelijk te schalen naar het aantal gebruikers via de schaalbaarheid die de applicatie server biedt.

De server implementatie maakt gebruik van de gedeelde resources die een applicatie server biedt, waardoor de belasting van de server en de netwerk verbindingen beperkt blijven. Het beheer is via een applicatie server ook een stuk eenvoudiger en efficiënter geworden.

Alle voordelen van een volledige cliënt

Het framework van StrongHold is bedoeld om gebruikers zoveel mogelijk te ondersteunen bij het invoeren van gegevens, met directe feedback, met volledige ondersteuning van muis en toetsenbord en in de context waarin ze efficiënt met de applicatie kunnen werken. Deze mogelijkheden zijn behouden gebleven met het 3-tier model. Om dit mogelijk te maken draait een kleine schil op de gebruikers computer, zeg maar een applicatie browser, welke de gegevens uitwisselt met de applicatie server en de gebruiker toch een volledige grafische gebruiker interface verschaft. Uw gebruikers zullen niet eens merken dat ze niet meer rechtstreeks, maar via een applicatie server uw data aanspreken.

Implementeren zonder programmeren

De wijze waarop het 3-tier model is opgezet maakt het mogelijk om uw applicatie te blijven ontwikkelen als 2-tier applicatie volgens de principes, splitsing van de onderdelen over Model-View-Control, die al golden voor het StrongHold framework. Indien de applicatie klaar is voor de uitrol kan men met behulp van een script de applicatie splitsen in een server en cliënt gedeelte en distribueren naar een applicatie server. De framework software verzorgt nu de juiste afhandeling over de drie lagen.

Dit zorgt ervoor dat er snel en efficiënt ontwikkelt kan worden daar zij zelf geen rekening hoeven te houden met de vereisten van de verschillende lagen, of voor welke laag ze bepaalde functionaliteit ontwikkelen. Het testen van de applicatie is daarmee ook een stuk eenvoudiger dan voor de gemiddelde 3-tier applicatie.

Technische vereisten

Om StrongHold te kunnen gebruiken op een applicatie server heeft u naast de laatste versie van StrongHold de volgende zaken benodigd:

Meer informatie over StrongHold kunt u hier vinden. Indien u vragen heeft over StrongHold kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.